lovelorn

Datum: 2015-04-26 Klockan: 15:32:50

Precis runt hörnet där vi bodde i Bryssel låg mac. Blev överlycklig när jag insåg det för högst upp på min inköpslista stod läppstiftet lovelorn. Det är inte riktigt så rosa som det ser ut på bilden utan lite mer åt nudehållet men liksom ändå rosa. Beskriva färger är inte riktigt min grej så vill ni verkligen veta hur det ser ut är nog det bästa att googla... Är ritkigt nöjd iallafall och detta är definitivt inte mitt sista läppstift från mac!

ett par dagar i Bryssel

Datum: 2015-04-26 Klockan: 11:13:55

För exakt en vecka sen var hela SA13 påväg mot Belgiens huvudstad Bryssel för att i sann samhällaranda besöka de olika delarna i EU och uppleva Belgien. När vi landade i Bryssel möttes vi av både sol och värme och väderprognosen lovade att detta väder skulle hålla i sig under hela vårat besök, vilket det också gjorde. 
Så vad gjorde vi i Bryssel då? Vi åt belgiska våfflor, beökte parlamentet och kommissionen, gick omkring i en av dom finaste städerna jag varit i, shoppade, åt massor mat, satt under blommande körsbärsträd i solen och lärde oss lite franska. Trots ont i fötterna och inte världens bästa mat blev det en riktigt rolig resa!

Sachsenhausen

Datum: 2015-04-19 Klockan: 12:26:00

En dag under utbytet i Tyskland åkte vi till det som tidigare var arbetslägret i Sachsenhausen. Det kändes nästan läskigt att gå på samma mark som det för inte ens 100 år sedan skedde något så hemskt på. Dom flesta byggnaderna var rivna men ett par få stod där, även fast majoriteten av dom var återuppbyggda. Vi fick se våningssängarna som man sett på så många bilder där alldeles för många människor var ihopträngda på en alldeles för liten yta. Vi fick gå genom grindarna alla fångar en gång gått igenom, grindarna med orden "arbeit macht frei" (arbete gör dig fri). Vi fick gå på samma gångar som fångarna en gång gick på, fångarna som slet för att bli fria. 
Att människor har velat bygga ställen som detta gör mig helt mållös. 


RSS 2.0