tre stycken böcker av John Green

Datum: 2014-06-28 Klockan: 21:42:00
The fault in our stars handlar om snart sjuttonåriga Hazel Grace. Hon har inte särskilt många vänner och kommer aldrig att bli frisk från sin lungcancer. Hennes mamma är orolig att hon ska bli fast hemma för resten av hennes liv och skickar därför iväg henne till kyrkans stödgrupp för unga med cancer. Där träffar hon Augustus Waters som snart kommer att vända hela Hazels liv upp och ned. 

Boken är en kärlekshistoria kantad av cancer eller kanske en cancerhistora kantad av kärlek som man både skrattade och grät floder till. Den är omöjlig att lägga ifrån sig och jag hoppas att alla någon gång i sitt liv läser den, detta är verkligen ett skriftligt mästerverk. 
Mitt betyg på boken är 9,5/10. Korta bitar kunde den bli lite långsam, utan dom hade det blivit en tia!


Quentin och Margo har sedan de var små varit med om en hel del annorlunda saker tillsammans. Men att Margo en natt skulle knacka på Quentins fönster och be honom följa med på en hämndturné genom staden hade han aldrig kunnat gissa. Inte heller att Margo dagen efter skulle försvinna och lämna ett spår av vaga ledtrådar bakom sig. Quentin bestämmer sig för att hitta Margo, men det är lättare sagt än gjort. Under sökandet börjar han tvivla på vem hon egentligen är och om han vetat så mycket om henne som han en gång trodde. 

Jag älskar hur den här boken är uppbyggd. Det är tre delar; hämndnatten, när Margo försvunnit och sökandet efter Margo. Jag älskade sista delen, då hände det saker hela tiden och boken blev helt plötsligt en blandning av komedi och deckare. Mittendelen var lite långsam och förstadelen var varken jättebra eller jättedålig utan mer en introduktion. Men tillsammans blev dom tre delarna klockrena!
Mitt betyg på paper towns blir 8/10!


Miles Halter har alltid varit ganska ensam och har aldrig riktigt brutit mot några regler. Men allt ändras när han lämnar sitt gamla liv bakom sig för att börja på internatskolan Culver Creek. Där träffar han en hel hög nya människor, däribland Alaska Young. Alaska är inte som alla andra, Miles beskriver henne såhär: "if people were rain, I was drizzle and she was hurricane". Plötsligt händer något som får hela Miles värld att stanna och ingenting kommer någonsin att bli detsamma igen.

John Green är ett geni, han vet verkligen hur man får någon att aldrig lägga ifrån sig hans böcker. I looking for alaska har inte kapitlena några riktiga namn utan dom heter istället "98 dagar innan" och så räknar det neråt hela tiden. Man vet alltså från första sidan att något kommer hända, men inte vad. Jag tyckte att den här var lite rörigare än dom andra två och det är det enda som drar ner mitt betyg. Men trots det är den väldigt läsvärd och man blir hela tiden förundrad över hur bra John Green faktisk skriver.
Betyg: 7/10

 

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress:

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Trackback