en liten lista

Datum: 2014-06-30 Klockan: 23:32:37

1. Vem är din favoritkändis?
    Har ingen som jag direkt kan säga är min "favoritkändis", men dessa fem är ju ganska bra

 KÄLLA

 2. Vad är du på för humör just nu?
     Alldeles för trött för att vara vaken

 3. Vad har du på dig just nu?
    
Shorts och världens mjukaste hollistertröja

4. När flög du senast?
    Hej jag heter Lovisa, är snart sjutton och har aldrig flugit (men jag har åkt överdrivet mycket buss) (och tåg)

 5. Vill du gifta dig?
     
JAAAA

6. Vad ska du göra imorgon?
    Jag ska till Norrköping för att äntligen besöka harry potter: the exhibition!!!


7. Vad har du i din väska?
 
  Plånbok, hörlurar, necessär och alldeles för mycket skräp

8. Vad shoppar du helst?
    Inredningssaker och kläder (OCH KONSERTBILJETTER!!!)

9. Drömresemål?
    London, New York och självklart Nya Zeeland och Hobbiton

printscreens från google maps + KÄLLA

10. Hur ofta städar du?
     
När jag känner för det så ibland flera gånger om dagen, ibland en gång i veckan


Listan hittade jag HÄR på Patricias blogg!!     


tre stycken böcker av John Green

Datum: 2014-06-28 Klockan: 21:42:00
The fault in our stars handlar om snart sjuttonåriga Hazel Grace. Hon har inte särskilt många vänner och kommer aldrig att bli frisk från sin lungcancer. Hennes mamma är orolig att hon ska bli fast hemma för resten av hennes liv och skickar därför iväg henne till kyrkans stödgrupp för unga med cancer. Där träffar hon Augustus Waters som snart kommer att vända hela Hazels liv upp och ned. 

Boken är en kärlekshistoria kantad av cancer eller kanske en cancerhistora kantad av kärlek som man både skrattade och grät floder till. Den är omöjlig att lägga ifrån sig och jag hoppas att alla någon gång i sitt liv läser den, detta är verkligen ett skriftligt mästerverk. 
Mitt betyg på boken är 9,5/10. Korta bitar kunde den bli lite långsam, utan dom hade det blivit en tia!


Quentin och Margo har sedan de var små varit med om en hel del annorlunda saker tillsammans. Men att Margo en natt skulle knacka på Quentins fönster och be honom följa med på en hämndturné genom staden hade han aldrig kunnat gissa. Inte heller att Margo dagen efter skulle försvinna och lämna ett spår av vaga ledtrådar bakom sig. Quentin bestämmer sig för att hitta Margo, men det är lättare sagt än gjort. Under sökandet börjar han tvivla på vem hon egentligen är och om han vetat så mycket om henne som han en gång trodde. 

Jag älskar hur den här boken är uppbyggd. Det är tre delar; hämndnatten, när Margo försvunnit och sökandet efter Margo. Jag älskade sista delen, då hände det saker hela tiden och boken blev helt plötsligt en blandning av komedi och deckare. Mittendelen var lite långsam och förstadelen var varken jättebra eller jättedålig utan mer en introduktion. Men tillsammans blev dom tre delarna klockrena!
Mitt betyg på paper towns blir 8/10!


Miles Halter har alltid varit ganska ensam och har aldrig riktigt brutit mot några regler. Men allt ändras när han lämnar sitt gamla liv bakom sig för att börja på internatskolan Culver Creek. Där träffar han en hel hög nya människor, däribland Alaska Young. Alaska är inte som alla andra, Miles beskriver henne såhär: "if people were rain, I was drizzle and she was hurricane". Plötsligt händer något som får hela Miles värld att stanna och ingenting kommer någonsin att bli detsamma igen.

John Green är ett geni, han vet verkligen hur man får någon att aldrig lägga ifrån sig hans böcker. I looking for alaska har inte kapitlena några riktiga namn utan dom heter istället "98 dagar innan" och så räknar det neråt hela tiden. Man vet alltså från första sidan att något kommer hända, men inte vad. Jag tyckte att den här var lite rörigare än dom andra två och det är det enda som drar ner mitt betyg. Men trots det är den väldigt läsvärd och man blir hela tiden förundrad över hur bra John Green faktisk skriver.
Betyg: 7/10

 


the fault in our stars

Datum: 2014-06-27 Klockan: 23:49:14Efter en hel del prat och lite mat på gusto gick vi mot bion för att se the fault in our stars. Filmen var lika bra som boken och man kunde höra snyftningar runt om i salongen nästan hela tiden. Utan tvekan en av dom finaste filmerna som gjorts!!


RSS 2.0